of Robocop and I, Frankenstein

8:22 AM


Assalamualaikum wbt. 


Cadang mau kunun buat review pasal I, Frankenstein and Robocop. Review/ prbandingan/ prsamaan or whatsoever lah kan yg ai bleh pikiaq. Bahahaa. So this post existed due to the tiny arguments/ testimonial that I saw on Twitter. How much my friend *his name can't be mention nnt dia bertambah dilemma, trolol* dilemma gila² sbb several people give him differs comments about I, Frankenstein. 



The dilema-thingy ai rasa hanya akan wujud if you are the kind of people who want excitement in panggung (means to elakkan the doomy and bosan lah kan). Yup yerlah, takkan mo bazir duit melihat cerita yang kau 'rasa' xsiok right? Again, with this simple questions 'what to watch on cinema?', humankind again faced with life-and-dead matter decisions making problems~ So yeah, here me datang to the rescue *lah sangat kann*.

Source
I, Frankenstein sesuai sangatlah bagi yg minat crita dongeng eropah such as Dracula, Jekyll bagai (aku antara peminat crita² dongeng eropah bgini) .. then this is a good story tho. Sepanjang hayat aku *21 tahun wink wink*, selalunya puak Gargoyles adalah puak yang agak pasif dalam peperangan 'ghaib' d dunia kunun and jarang sekali puak Gargoyles dipertengahkan utk menjadi standalone 'puak'. So yeah, I can see now macam mana puak ni sudah digodam d dalam crita² barat.  


And Frankenstein ni kunun adalah zombie, yg tiada roh. Hurm. Aku agak pening lah juga memahami story board dalam crita ni. Bagaimana zombie yg berjalan dlam badan dia tiada roh dan bila dia dirasuk kunun oleh demonic soul dia ndak jadi jahat *aku masih tertanya² sebenarnya*. Mungkin kalau jiwa kau baik, roh kau otomatik jadi baik kot kan? Haha. Biarlah tu, crita buatan org tak payah nak dipersoalkan banyak², memang ndak akan sempurna banyak pun. 

Moral values from the story; 
1. You are the only one who can change yourself, not others, not the demon itself nor the God. It must be YOU, from deep within. God only provide you the pathways. So choose wisely tho~
2. Sila jangan amalkan perasaan buruk sangka, its not good. Sbb 99.9% keburuk sangkaan anda tu tidak pernah terjadi pun. So hentikan, big NO NO to berburuk sangka. 
3. I feel wanna buy kapak as my weapons *ehh sorry is dis acceptable? lol*.

Source
RoboCop crita dia more to modern world, sangat vice versa lah dgn I, Frankenstein, kalau dongeng eropah guna kapak bagai as senjata, of cos lah yg RoboCop ni guna senapang segala right? Honestly imma not a fans of earlier Robocop movies as me pun ingat² lupa suda bagaimana crita dia, so i just wanna watch this for fun, *bazir duit? not really.. more to recall back zaman kanak² gitu*. 


Aside from jalan crita dia about revenge (how Murphy solve his own murder), culture shock with his new badan-robotik-thingy, crita golongan yg just buat semua ni utk kepentingan dan keuntungan diri masing², doktor yang ber-ke-perimanusiaan (being accused publicly as pengkhianat bangsa at the end of the movies for making the right decision), there is also so much moral values in this story.

So based on my point of view yg xseberapa *imma spending my time thinking what supposedly the story 'tells' the viewers rather than watching the screen itself*, but the fighting screen kind of daebak la juga kan. *piuhh piuhh* bunyi berbalas tembakan konon.  

1. Don't ignore your family. NEVER!
2. Don't use someone for your kepentingan and keuntungan, its sinful yu know. 
3. Jgn juga kunun kejam sangat memisahkan suami yang ada isteri dan anak. --'
4. Don't curse people with badwords. Especially when the other person have a gun stuck in ur head.  

Sebenarnya banyak lagi nilai² yg tersembunyi dan tak bleh diungkap dgn kata-kata bgitu as every words gonna be hisab on the hereafter. So some part are meant to be unspoken. So, whatever movie yg you tgk it must have values in it and depending highly on how/what you search/want from the story itself. 

P/S : Manusia itu ciptaan Allah sebaik-baik ciptaan, dan manusia itu sifatnya lemah. Can't stand alone fitrahnya. And yeah highlighted few words because itu jak kali isi penting kot *special make for those screener readers, lols*

Toddles then. May Allah Blessed everybodeh.

~Khamis 2014, 6 Feb. ~ 







You Might Also Like

10 Comments