Since that.

11:18 PM


Salam,

So semester baru utk tahun ketiga aku d UMS tak lama lg akan bermula. Since 3 bulan almost berada di sisa2 terkhir hidupnya, since beberapa PC games aku sudah main berulang-ulang kalinya. Since tahun ketiga ni aku akan dapat penempatan di kolej yg memang aku sgt2 excited about it. Since tahun 3 dalam kos ni aku kena fikir pasal final year project bagai. Since umur aku akan meningkat dalam beberapa hari sahaja lagi. Since aku lama tak post di blog ni. So, since that, malam ni aku mengambil keputusan yang agak sukar jugalah (counting dengan level kemalasan aku yg sebenarnya sudah mengantuk tahap gaban dan perlu buka laptop nak connect internet lagi bagai - okay agak susah utk update sebenarnya, namun tekad itu lebih tinggi levelnya dimalam ini). Maka terhasillah entri yg sedang anda baca ini. Hua hua. 

Tiga bulan yang busy, busy doing nothing, kerja aku dirumah adalah men game, memasak, mengemas (ini tipu), tengok tv, baca buku, tidur dan solat dan mandi. Bercerita tentang men game, oh sedihnya dalam hati apabila Candy Crush aku tereset data, dari level 100++ skrg terpaksa aku mula dari level satu main balik candy crush. Hurm, tak apa, saya memang suka main game balik2 terutama mengulang the whole things sekali lagi (berfikiran positif bagai). So yeah, kena start over from level satu. Agak pressure jugalah, namun apakan daya. Salah diri sendiri pulak tu. Hew hew. 

Mengulang detik selama tiga bulan ni banyak juga yg berlaku sebenarnya, nak dicerita summary : Kami pergi KL berlapan org, lost my weight slightly (akan dicerita dalam entri yg akan dtg - itupun jikalau saya rajin, hak hak), go watch After Earth dgn panggung yg agak lenggang manusia (creepy, nasib bukan crita hantu, haha), berbuka dgn beberapa kawan sepermainan, eh? Berjaya memujuk mak ayah pakai baju tema raya erna merah membara (I am soo in love with red), go watch The Conjuring TWICE in cinema! My kawan sekolah menengah selamat diijabkabulkan (wee, we are still 21! Alhamdulillah for her. :')), 

Aku mau letak gmbar The Conjuring, tapi bawa perasaan takut aku ndak jadi pula.
So inilah family pic kami. Kami bertiga jerr. Mom me daddy. ;) 

Sebenarnya masa cuti aku kali ni banyak perkra yg terjadi walaupun apa yg aku ingat aku banyak menghabiskan masa di rumah, DOING NOTHING yang sebenarnya EVERYTHING. Or in another words, lebih banyak benda yg patut aku syukuri dari mengeluh dengan apa yg aku belum miliki atau buat (terutamanya this FYP-ing thingy, yaieee). 

Rasanya itu jak kot, yg aku tertinggal, awal hari tu aku kata nak kemas blog, my room etc. I'm doin it little by little InsyaAllah.. Yang penting perasaan mau buat ada kot. Haha. Anyway InsyaAllah wish me luck for this FYP thingy. :3 

Selamat ketiduran semua. :)

P/S: Sila jangan Clear Data Candy Crush anda sekiranya anda tidak mahu mengulangi the whooollleee things againn! 

You Might Also Like

0 Comments