Game TO | All the hard work ~ finally pay

2:07 PM



Salam,

Wee. Semenjak Cahya berpindah dari server Sky Around Water, pergi Star Sapphire, memang sunyi juga lah sebab tak byk org Malaysia. Org Malaysia byk kat server SW(sky around water). Tapi nak wat cemana, sebab wang di spend di section server yg Cahya main skrg. Tapi takpa, sebab Cahya kekadang bosan juga kat SW jadi cubalah di SS(star sapphire). SS ne server baru jadi tak ramai org, dan taklah sendat cam kat SW. Hehhe, korang faham ke tak ne? Sbnrnya Cahya crita pasal game Talisman Online ne. Yerlah kat TO, jarang jumpa ngan orang Malaysia, jadi kalo nak cerita excited tuh dgn dorang lain plak drng rasa nanti. Hehe. Kalo Cahya cerita kat blog, umum kan, dan tak sensitif kepada mana2 pihak. upss. ne bukan nak buat bantahan ke apa yerk.

Salah satu sbb Cahya minat psl guild2 ne sbb terpengaruh ngan criter anime Fairy Tail. Syok habis!
Baiklah, berbalik kepada tajuk blog. Hari ne Cahya nak cerita serba serbi tentang Guild yang Cahya join sekarang ne. Nama guild Cahya adalah Serenity~ketenangan dalam bahasa melayunya. Owner dia ne McShark, ngan Presbyter dia Celestia. Kalau korang nak tahu, mereka ne suami isteri dalam real live. hehe. Malah dorang ne ada anak juga yg sedang membesar. Mesti tak cayekan ada juga suami isteri yg main game sama2 kan? Tapi dorang memang baik, sebab dorang selalu tlng ahli2 dorang dalam memusnahkan boss, atau apa2 sahajalah yang member dorang perlukan. Just ask, betul!, kalo malu bertanya sesat jalan kan.  


Guild Serenity ne mc newbie lagi. Baru level 2. New Generation (guild melayu kat SW) dah level 4. Kalau nak tahu ttg NG, cahya ada mention dalam post ne

Then semalam, kami beramai-ramai buat Guild Quest, kalau kami buat quest ne, contribution points kami kepada guild akan bertambah lantas akan menolong utk meng up level lagikan guild ne. Yeah!. Berulang-ulang kami buat diketuai oleh McShark lah sebab character dia ne berfungsi sbgai tank. Salah satu benda yang seronok kalo buat quest ada tank ne (dalam quest yg low level lah), tak payah bazir tenaga, sebab suma dia yang matikan, kita tak payah buat apa-apa pun, goyang kaki pun bleh. Tapi! Kalo buat begitu rasanya cam tak bertanggungjwb plak jadi adalh tolong sikit2, biarpun sbnrnya tak payah tolong pun takpe. Hehehe.

hah, sebenarnya apa yg Cahya nak bgtau ne. begini.

Sila klik gambar utk tumbesaran mendadak yer.

Character Cahya dah naik pangkat! Nampak tak gambar tuh, kat bawah chracter Cahya? <Serenity[Officer]>. Daripada Healer-member prgi Healer-Officer. Yay! Finally!, Cahya tak mohon pun pangkat tuh, tapi sbab bos Serenity nampak hardworking Cahya ne (muehehe, pdhal byk terlibat dgn byk guild quest, hardwork la bha tu kan? hehe) makanya dia pun kc naiklah pangkat Cahya. Officer ne kerja dia sebagai krew pendaftaran lah konon. Jadi sesiapa yang nak join guild Serenity bolehlah pm Cahya kat section Treasures>server Star Sapphire. itupun kalo korang berminat dan dah download kat Talisman Online. hehehe. jgn risau free to play bha TO ne. 

Hak2. Bangga sekejap. Skejap jer, jgn lah marah, kalo dah naik pangkat, amanah pun berganda kan? Saja jak nak crita kat sini, nk crita ngan orang Malaysia, sebab kalo nak sampaikan perasaan gembira kat dalam game nanti dorang salah faham plak dek pelat english Cahya yang masih parak ne. Hua3. 

P/S : happy ending? lom lagi, 10 days challenge lom habis nak hepi ending cemana. haha, malam ne bru wat kot, InsyaAllah kalo tak mati karen. :p

You Might Also Like

0 Comments