Game | Talisman Online - intro

3:19 PM


Salam, akhir-akhir ne Cahya sibuk lah sangat (kononlah) meng uplevel kan character dalam TO. Hehe. Dalam post kali ne nak bgtau cemana sebenarnya Cahya jumpa dan falling in love dalam TO ne.

Kira-kira beberapa tahun yg lalu, kalo korang nak tahu, boy Cahya sorang yang sangat suka men game. Game yg dia suka main World of Warcraft. Kalo gamers2 yg suka ngan WoW atau DOTA tahulah apa benda tuh. Kekadang boy Cahya ne sampai tak terlayan Cahya gara-gara men game ne lah. Tapi sekarang tak lagi tak layan lah, dia tak berani dah tidak menumpukan perhatian pada Cahya, sebab Cahya ne susah dipujuk. Hehehehe. 



Then, bila tgk boy Cahya main, memang best lah tgk seni visual dia, leh chatting, ada emotions dan byk features, Cahya pun buatlah keputusan nak main juga. Tapi yg boy Cahya ne maen game yg bayar punya, jd Cahya tak nak lah guna duit dulu, bg Cahya dulu buang duit dalam game, near to useless. Tapi sekarang tak lagi fikir begitu, asalkan duit tu duit kita, kita dapat secara halal (means dr titik peluh kita sendiri apa salahnya guna kan). Org kalo dah minat, spend duit ibarat tutup sebelah mata je. Makanya Cahya pun search lah dlam C.net Download, free online games. Then jumpalah TO.



Cahya masih ingat lagi, kali pertama reaksi Cahya pada game ne. Muka beriya-iya, berlumba-lumba nak level up (masa tuh awal form 4). Mak Cahya masuk bilik nampak Cahya men game, Cahya pun kata kat dia, "mak, syok betul main game ne mak, mama mau try?", siap pelawa mak Cahya lagi, haha tapi ditolak bulat-bulat. Kui2. Pengalaman first maen game ne memang tak dapat lupa, senyuman lebar macam mau terkoyak sudah mulut.

Tapi manusia berubah kan, sumanya neofilia, berabis pada permulaan masa, last2 boring juga. Then Cahya berhenti sampailah tyme SPM tuh baru maen balik. Maen smpai subuh dah tak perasan dah, walhal, paginya tuh ada kertas periksa, tyme tuh jiwa tak nak belajar, jd nak wat camner. Lupa plak paper SPM apa pg tuh, alhamdulillah lah keputusan baik2 jer, kalo tak main game lagi cemerlang kot. Tapi nak wat apa benda dah lepas. 

Res 8-bit, jd tak berapa trang lah. hehe


Dulu tyme first2 main kat server Sky Around Water, di section Genesis, sebagai fairy. Jumpa dgn Guild NewMillennium yng diterajui oleh anak jati Malaysia. Ramai org Malaysia, jd syoklah, semangat nak maen game tuh berkobar-kobar since main dgn rakan yg sebangsa ngan kita. Rasa seronoknya sgt2 best lah tyme tuh. Ramai kenalan dari pelusuk Malaysia bekerja sama untuk memajukan Guild NM. Sama-sama sambut puasa, sama-sama beraya. haha. Tapi sekarang Cahya dah berpindah ke server baru, nak ubah selera lah katakan. Dan setahu Cahya ketua NM dah tukar ke guild baru iaitu New Generation masih lg di server Sky Around Water. Sebab NM kena hack. :(. 



Jadi sesiapa yg terasa nak main tuh leh lah usaha download kat TalismanOnline, wat akaun pas habis downlod, install trus tuh pg section Treasurers kalo nak jumpa Cahya key. =p.  

P/S :  Pegi page Talisman Online kat barisan page Cahya, utk tahu lebih lanjut key. :)

You Might Also Like

2 Comments