Tutorial Nak Buat Nama Muncul Dekat Taskbar @ Desktop.

6:19 AM


Salam, Cahya tulis dalam gelap ~ jam 6.06 pagi, matahari belum sepenuhnya menimbulkan diri. Kamu ada?? *Sengih sat. Hari ne Cahya nak ajar lah cemana nak letak nama kamu d taskbar dan setiap kali korang buka laptop korang sekurang-kurangnya kembang kempis juga hidung ada nama d taskbar, macam laptop ne hak milik kite sepenuhnya, zetttt, padahal duit bapa mama. Haha. Penjahat bah Cahya ne, sorie ah.

Okey, tanpa membazirkan masa lagi. Korang nak Taskbar anda jadi cemgini ke? 
Aish, sila rujuk gambar rajah tersebut, rujuk baik2 tau.

Kalau korang berminat, baru buat, kalo tak nak nanti2 buat pun takpe, kalo tak nak buat pun Cahya tak kisah. Ehehe.

Cara-cara dia.

START > Control Panel > Clock Language and Region > Regional and Language Option > Customize This Format > Pg Tab Time

Cahya punya dah set jadi memang sedia adalah Cahya punya nama, kalo korang baru set, takda apa2 dblkg PM atau AM tuh.

Korang letak nama korang d AM dan PM, kalo tak sama pun tak pa. Dia akan berubah mengikut PM dan AM. 

Okay tuh aje selamat mencuba.
maybe setting nya akan dipengaruhi oleh jenis window, usha2 lah cari ye. :)
sesiapa yang nak tambah, dipersilakan. :)

You Might Also Like

17 Comments