Facebook Comments Box | Plugin by Blogger Tricks, easy steps.

2:38 AM


Salam semua. Dah pukul brapa dah ne? Allahu Akhbar! Wthph! Ini suma gara-gara nak add Facebook Comment Box kat blog lah ne. Alhamdulillah. Selesai juga kerja edit meng edit blog Cahya yg cap minyak kapak je ne. Hee. Jadi lepas dah tuntut ilmu nak sharelah dari mana Cahya dapat ilmu2 ne suma. First thanks to Kaoshilogy bab bagi idea ne. Tapi Cahya tak gune yang Kaoshi punya tutorial sebab dia betul-betul dibawah post maksudnya bukan kat tempat post comment tuh, tapi dibawah post. Cahya nak dia letak kat bawah signature tuh suma macam u'allz leh lihat skrg kat entri ne.



Tempat Tutorial Facebook Comments, cara dia easy measy tapi langkah dia panjang berrr juntai-juntai, taklah panjang sangat tapi agak lenguh juga badan ne dibuatnya, kdang2 kalo tak jadik leh tukar jd Hulk Hogan Cahya ne. Nasib le jadi.

Then, korang leh baca apa banefits2 kita guna facebook comments punya plugin ne kat {SINI}

P/s : After dah cuba suma step2 yang blog tuh bagitau, dan korang dah tekan save template in case kalo dia kata html code error, must be closed by ">" or "/>"(ayat lebih kurang sma camgini), korang tgk kat APP ID korang yang ada meta tuh rapatkan tanda '. Kalo kurang jelas ne Cahya kasih contoh key. Perhatikan tanda ' d YOURS APP ID.

Sebelum
<meta expr:content='data:blog.pageTitle' property='og:title'/>
<meta expr:content='data:blog.url' property='og:url'/>
<meta content='MY Blogger Tricks' property='og:site_name'/>
<meta content='BLOG-LOGO-IMAGE-LINK' property='og:image'/>
<meta content='YOUR_APP_ID ' property='fb:app_id'/>
<meta content='http://www.facebook.com/mybloggertricks' property='fb:admins'/>
<meta content='article' property='og:type'/>
Selepas
<meta expr:content='data:blog.pageTitle' property='og:title'/>
<meta expr:content='data:blog.url' property='og:url'/>
<meta content='MY Blogger Tricks' property='og:site_name'/>
<meta content='BLOG-LOGO-IMAGE-LINK' property='og:image'/>
<meta content='YOUR_APP_ID' property='fb:app_id'/>
<meta content='http://www.facebook.com/mybloggertricks' property='fb:admins'/>
<meta content='article' property='og:type'/>
Key. Cheers. :) Maaf andai ayat kurang sopan, mamai ne beb.

You Might Also Like

2 Comments